Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Tvorba 3D pozadí

Zdravím, měla bych dotaz ohledně tvorby pozadí. Na netu je všude spousta návodů, ale pár věcí mi není jasných. Dělám dvě pozadí pro gekony, jedno vlhký pralesní a jedno pouštní. A jde mi o ty vrstvy nátěrů. Hrubou stavbu z polystyrenu mám hotovu. Teď chci nanášet lepidlo na dlaždičky a vrtá mi hlavou proč nestačí jedna vrstva? Všude v návodech je 3-5 vrstev, to je nějak jako kvůli nepropustnosti nebo proč? Nejde prostě udělat jednu vrstvu a na ní nalepit písek, kůru a podobně? Nebo jak s barvou? Musím to barvit potom? Jelikož chci mít na stěnách písek nebo tu kůru, prostě nějaký přírodní materiály, tak mi přijde zbytečný to barvit? Když stejně barva nebude vidět? Nebo to stačí nalepit jen nějakým lepidlem? A pak to ještě něčím mám přetřít? Lakem nebo něco? V těch vrstvách dost plavu a chci to udělat správně :-) což jsem si všimla, že na tom lepidlu na dlaždičky co mám je napsáno, že se nemá používat ve vlhkym prostředí, což mi teda přijde dost divný, když je to určený do koupelen a tam je pořád vlhko :-/ proto se to pak má ještě přetírat barvou nebo lakem?

Předmět Autor Datum
to lepidlo mám tohle http://www.obi.cz/decom/product/Knauf_Lepidlo_na_o bklady_Superkleber_%C5%A1ed%…
nicooo 22.05.2016 10:45
nicooo
Ahoj. Nejsem odbornik, pozadi jsem udelala jen jedno, poustni, ale uz ted na nem vidim nekolik chyb,…
shaula 22.05.2016 11:31
shaula
To pouštní chci právě pro Picty ;-) vlhký chci pro gekony modrý (Lygodactylus williamsi). Ty jo to m…
nicooo 22.05.2016 12:11
nicooo
Me to prave taky nenapadlo, rikala jsem si, proc se matlat s 4 - 5 vrstvami, kdyz po dvou to taky vy…
shaula 22.05.2016 13:35
shaula
Co jsi použila za to lepidlo na dlaždičky? Už hotový nebo prášek a ředit? Já si koupila už udělaný 1…
nicooo 22.05.2016 16:02
nicooo
Prášek a ředili jsme. Říkala jsem si, že za prvé je toho víc, takže mi nechybne a nebudu muset běžet…
shaula 22.05.2016 19:47
shaula
Ti stačily ty tři kila? Já právě, když jsem viděla, že tím jedním kilem jsem natřela jen rohy, tak s… poslední
nicooo 22.05.2016 21:45
nicooo

Ahoj. Nejsem odbornik, pozadi jsem udelala jen jedno, poustni, ale uz ted na nem vidim nekolik chyb, kterych jsme se mohli vyvarovat. Vrstvy lepidla jsme dali jen 2 a na par mistech (mozna tam, kde treba byla vrstva mensi), nam ho uz vykousali cvrcci. Takze vice vrstev = vetsi pevnost a odolnost. Barvu bych neresila, pokud chces opiskovavat. My ho mame bez pisku, takze do druhe vrstvy lepidla jsme pridali trochu barvy, ale stejne to neni moc videt. Ale nevadi, vypada to jako imitace prirodni sede skaly. Nelakovali jsme, pridali jsme Duvilax, ale nelibilo se mi, jak se to lesklo, tak jsem to pak zatrela. Myslim, ze lak je jen kvuli snadnejsi udrzbe, da se omyt, ale to resit nepotrebuji, moji gekoni (Paroedura picta) odkladaji trus vyhradne na dne na jednom miste.
U vlhkeho tropickeho teraria bych mozna volila oblozeni sten kurou, nevim, jak dlouhodobe vydrzi vlhkost delane pozadi. Ale mozna OK, nemam s tim zkusenost, pockej, co ti poradi zkusenejsi.
Pro jake gekony ta terarka mas?
(Omlouvam se, ze pisu bez diakritiky, datluju to na mobilu:-)

Prášek a ředili jsme. Říkala jsem si, že za prvé je toho víc, takže mi nechybne a nebudu muset běžet pro druhý kyblík:-) a taky si to namíchám tak řídké/husté, jak budu potřebovat.
Momentálně ho v komoře nemůžu najít, ale myslím, že je to tohle:
https://www.google.cz/search?q=fussenkleber&client =firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiB uNuWnu7MAhXIOxQKHRFpAPEQ_AUIBygB&biw=1012&bih=867# tbm=isch&q=lepidlo+na+dla%C5%BE&imgrc=5zmdmUqILzke EM%3A

Nevím, jestli se ti tam zobrazí ten zvětšený obrázek, tak raději ještě takto:
http://www.mobklady.cz/katalog/montazni-doplnky/11 00.html

Samozřejmě jsem koupila menší balení, tuším 3 kg nebo tak nějak... Kupovala jsem to buď v Hornbachu nebo OBI, přesně si nepamatuju.

Ti stačily ty tři kila? Já právě, když jsem viděla, že tím jedním kilem jsem natřela jen rohy, tak spíš koukám po větší váze, při představě, že budu dělat 3-4 vrstvy a když něco zbyde tak se to hodí do budoucna :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru