Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chameleon jemenský....skoro žádná stolice a UVB žárovka.

Dobrý den, máme chamika samičku cca 5 měsíců a protože měl malé terárium tak jsem se rozhodl, že vyrobím terárium nové z osb desek
rozměr terária je 50x50x90cm

teplota je ve spodní části 25stupňů a horní cca 36stupňů

1. poslední dobou se mi zdá že chamík vůbec nekadí a když jo tak mi to příjde jako průjem oproti tomu co si pamatuju kdysi (obří hnědé pevné bobky).
2. k tomu jsem si všiml že sem tam má zavřené očičko... podle rad jsem mu jej vyčistil borovou vodou na oči a UVB žárovku jsem dal výše aby se do ní nedíval.
uvb mám repti glo uvb 100 25w
3.vitamíny dávám vápník a potom nějaký růžový prášek . oba jsou kupovány přímo od chovatelů z fauna trhů.Dávám to na střídačku.

rosím květinu co mám v teráriu 2x denně aby mohl chamík pít.
4.jinak je chamik přátelský....jde na ruku od malička... ráda leze po záclonách a květinách jen mi přijde že začala méně jíst a nevím jestli to je i teráriem, které je oproti předchozího 30x30x60 podstatně větší a cvrčka bylo snadněji najít.
5.ještě jsem si všiml, že má na helmě popáleninu z žárovky, což nikdy neměl a to v původním teráriu byla ve stejné poloze je na to něco? nebo se mu to zahojí samo?
...chamík mi klepe na sklo a chce pořád ven ale to je od malička a snad je to v pořádku to bylo i v původním teráriu.
je něco co dělám špatně? opravdu jsem z toho už zoufalý

mockrát děkuji za odpovědi a případné rady

rhWBi.jpg
IW5bT.jpg
rqnaE.jpg
3YWHT.jpg
0YspT.jpg
GxI8a.jpg
W3Q7d.jpg

Předmět Autor Datum
Dobrý den, největší problém bych viděl v konstrukci a vybavení terária. Určitě je potřeba zvětšit pl… poslední
reply 16.01.2017 08:57
reply

Dobrý den,
největší problém bych viděl v konstrukci a vybavení terária. Určitě je potřeba zvětšit plochu větrání. Těch pár dírek nestačí, zkuste celou plochu pod dvířky a alespoň 2/3 stropu vyměnit za pletivo. V takto nevětraném teráriu bude při rosení 2 x denně příliš vysoká vlhkost a zatuchlý vzduch.
Dále nevidím, jak máte udělané osvětlení, ale výhřev je potřeba mít u zdroje UVB + dosvětlení.
Ty vitamíny vypadají jako Roboran s Plastinem, což stačí tak jednou (max 2x) týdně. Ven Chamíka zbytečně netahejte, spíše zlepšete podmínky v tera (určitě přidejte více větví + viz výše)
Na popáleninu můžete použit betadine, nebo to nechat na přírodě, ale pokud s okem nemá nic jiného, než že ho zavírá před žárovkou, tak je zbytečné zvíře stresovat kapáním.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru