Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mládě B.C. sunset a agresivita

Dobrý den, z burzy jsme se přivezli krom gutky také odhadem tříměsíční mládě B. c. forma sunset. Doma ještě máme 5letého samce cenchrie a 3letou samičku reginy. Sunset byl aktuální nápad, líbila se nám kresba. Osobně jsem před pár lety krom různých forem užovek chovala též čtyři mláďata constrictora.
U tohohle sunseta jsem ale trochu zmatená. Narozený je v ČR, v tom zmatku jsem úplně zapomněla zeptat se na původ rodičů. Doma byl v otevřené krabce daný do terka a po pěti minutách vesele šmejdil. Pak přišla rána do skla a výrazné syčení, když jsem prošla blízko terka, poté ještě jednou a od té doby setrvává v útočné pozici a seká ocáskem, jen se hneme. U žádného ze svých chovanců jsem tohle neviděla.
Mláďata hroznýšů bývají někdy agresivní, tak snad se to odnaučí... uvítám rady a postřehy, nejlépe od těch, co mají sunsety doma.
Díky.

Předmět Autor Datum
U B.c. takové chování není nijak výjimečné. Tím spíš když je to mládě a ještě hned po převozu do nov…
Illuminaughty 15.01.2017 16:19
Illuminaughty
Díky, myslela jsem si to :), schoval se to domečku a o dvě minuty vystrčil hlavu na průzkum, teď se… poslední
merpi 15.01.2017 19:17
merpi

U B.c. takové chování není nijak výjimečné. Tím spíš když je to mládě a ještě hned po převozu do nového prostředí.
Dala bych mu čas a hlavně dostatek úkrytů, aby se cítil bezpečně. Buď se uklidní, nebo ne...každý had má trošku jinou povahu. Většinou je to časem a s věkem přejde, ale občas se najde takový, který prostě zůstane bojovnější. Rozhodně to nezní, že by byl had "porouchaný".
Když se neuklidní, můžete to brát, jako takový trénink manipulace s akčnějšími kousky ^^
V případě chyby nic nehrozí - nejsou jedovatí, nedorůstají nebezpečných rozměrů, ani nemají zuby ve tvaru nožů, kterými by způsobovali rány na šití s jizvami na památku. Takže neomezený počet pokusů.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru